نسیم اسدی
مواد غذایی تحریک کننده سردرد میگرنی در کودکان کدامند؟
ارزیابی نقش غذا در میگرن بسیار پیچیده است چراکه تحریک کننده های متعدد و متغیرهای مختلف می توانند آستانه درد را در افراد مختلف تحت تأثیر قرار دهند.
در یک مطالعه؛ 7 تا 44 درصد افراد ذکر کردند که با مصرف غذاها و نوشیدنی های خاصی دچار سردرد شده اند.
شایعترین موادی که در کودکان باعث تحریک سردرد شدند عبارتند از : شکلات ، پنیر و مرکبات.
در جدول زیر فهرستی از موادی که بالقوه می توانند فرد مستعد به سردرد میگرنی را تحریک کنند؛ ذکر شده است.
مواد غذایی و شیمیایی تحریک یا آغازکننده سردرد میگرنی
مواد غذایی مواد شیمیایی
پنیر تیرامین
شکلات فنیل اتیل آمین، تئوبرومین
مرکبات آمینهای فنولیک ، اُکتوپامین
سوسیس ، همبرگر ، گوشتهای فرآوری شده نیتریت ها ، نیتریک اکساید
فرآورده های لبنی ، ماست پروتئینهای آلرژیک (کازئین و ... )
غذاهای چرب و سرخ شده اسیدهای چرب لینولئیک و اُلئیک
غذاهای آسیایی (ادویه دار ـ دودی) ، منجمد شده ، نمک سود مونوسدیم گلوتامات
قهوه ، چای ، کولا کافئین ، محرومیت از کافئین
رنگهای غذایی ، افزودنی ها تارت رازین ، سولفیتها
شیرین کننده های مصنوعی آسپارتام
ماء الشعیر هیستامین ، تیرامین ، سولفیتها
نخوردن صبحانه آزاد شدن هورمون استرس ، کاهش قند خون